Traseele

Au fost definitivate traseele Maratonului Tabere Cu Suflet. Traseele ce strabat drumurile si potecile din Parcul Natural Comana sunt de o frumusete deosebita si pline de locuri interesante. La dus se trece pe la Fantana cu Nuc, locul unde se presupune ca a murit Vlad Tepes, iar intoarcerea este pe langa Lacul Comana, un loc plin de pasari, in care te simti ca in Delta.

Desi este o zona de campie, sunt multe izvoare de trecut si mai multe urcari surpirnzatoare. Traseul este 95% in padure. Este indicat sa fiti protejati impotriva capuselor si a tantarilor.

Maratonul are 42 de km si o dif de nivel neglijabila, de 360 m. Vor fi totusi 4 urcari unde la concursul de mountainbike se face pushbike.
Traseul debuteaza cu bucla de la Crosul Copiilor, cu o lungime de 1.6 km, apoi se parcurg doua bucle de 20 km. Finishul si startul coincid, la fel ca la celelalte probe.
Pe traseu sunt 2 puncte de alimentare pe la care se trece de 6 ori, la km 5, km 11.5, km 16.5, km 24.5, km 32 si km 37, precum si un post de hidratare aflat la start finish pe la care se trece o data in timpul cursei. In plus, sunt 2 izvoare semnalizate.
Harta, poze si mai multe detalii gasiti pe pagina Maratonului.

Semimaratonul are lungimea de 21.3 km.
Traseul debuteaza cu bucla de la Crosul Copiilor, apoi se parcurge o singura bucla de 20 km. Finishul si startul coincid.
Pe traseu sunt 2 puncte de alimentare pe la care se trece de 3 ori, la km 5, km 11.5 si km 16.5, precum si postul de hidratare aflat la start / finish. In plus, sunt 2 izvoare semnalizate.
Harta, poze si mai multe detalii gasiti pe pagina Semimaratonului.

Crosul are lungimea de 9.6 km.
La fel ca la Maraton si Semimaraton, traseul debuteaza cu bucla de la Crosul Copiilor, apoi se merge pana la primul punct de alimentare si se intoarce. Practic bucla de 20 km este injumatatita.
Pe traseu este un puncte de alimentare pe la care se trece o fata, la km 5, precum si un post de hidratare aflat la start / finish.
Harta, poze si mai multe detalii gasiti pe pagina cursei.

Crosul Copiilor are lungimea de 1.6 km si se desfasoara pe bucla din jurul lacului. Copiii sub 7 ani (categoria Pitici) vor concura doar pe o portiune din traseu, cu o lungime de 500 m.
Celelalte categorii de copii care vor concura pe intreg traseul sunt:
– Uriasi: 1999-2000
– Spiridusi: 2001-2002
– Copii: 2003-2004
Harta, poze si mai multe detalii gasiti pe pagina Crosului Copiilor.

Reclame

Despre Radu

http://radusavin.ro
Acest articol a fost publicat în 2012, categorii, trasee și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.