Refacerea traseelor

TabereCuSuflet.004Traseul Maratonului  din Parcul Natural Comana a fost refacut.

O mare parte din traseele de concurs au fost distruse in aceasta primavara prin arare sau prin transportul lemnelor cu utilaje de mare tonaj. La inspectia de saptamana trecuta ne-am pus mainile in cap. Pe o distanta de cativa km practic nu se putea merge. Practic 75% din traseu era afectat. In unele locuri pamantul pur si simplu a alunecat sub greutatea camioanelor, iar urmele de roti erau atat de adanci incat se rastoarna si ATVul. „Erau devarate canioane” povesteste Bogdan din echipa de organizare.

Pentru a reface cat mai repede traseele, ne-am suflecat manecile si ne-am apucat de treaba. Refacerea lor a presupus un volum urias de munca, suprafata zonei afectate fiind uriasa: practic intreaga padure intre Canton si satul Mihai Bravu. S-a lucrat zile la rand de la rasarit pana la apus. S-au folosit inclusiv utilaje grele, un boldozer si un tractor cu disc.

Multumim celor de la Ocolul Silvic Comana, in special Dlui Padurar Constantin Iulica si sefului Ocolului, Dl Bica, pentru efortul depus si pentru implicare.


Foto: Tabere cu Suflet

Reclame

Despre Radu

http://radusavin.ro
Acest articol a fost publicat în Maraton, TabereCuSuflet, trasee și etichetat , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.