Trasee noi

TabereCuSuflet.033Traseele de concurs au fost modificate.

Traseele pe care se va alerga sunt cele pe care s-a concurat la Cupa Tabere cu Suflet MTB. Dupa stricaciunile din aceasta primavara s-au facut eforturi mari pentru ca traseele sa fie la fel de placute. S-au nivelat potecile arate, s-a indreptata un mal care a alunecat, s-au acoperit sleaurile, s-a facut un pod nou si s-au reparat alte doua, s-au strans gunoaiele din Rezervatie, s-au indepartat crengi si s-au taiat copaci. S-au folosit un tractor si un buldozer, pentru care le multumim Dlui Bica si Dlui Iulica Constantin de la Ocolul Silvic Comana.
A fost un efort mare si mai sunt multe de facut, dar acum traseele sunt din nou frumoase, asa cum le este renumele:)

Traseele au fost marcate riguros cu banda ros-alba si cu sageti si X-uri (wrong way) de culoare rosie. Dupa cum spunea un coleg, „tineti capul sus si nu aveti probleme”. in pacate, un grup de biciclisti rauvoitori au distrus o parte din marcaje, inversand sagetiile si modificand marcajele, asa ca ma fost nevoiti sa le verificam atat vineri cat si sambata dimineata, inainte de concurs. Vom face alte doua vrerificari spre sfarsitul saptamanii, astfel incat totul sa fie in regula sambata, la Maraton.

Traseul de Maraton / Semimaraton este diferit in proportie de 30-40% fata de anul trecut. Am ocolit gardul rezervatiei, iar noul traseu traverseaza mai multe colnice (urcari si coborari). Exista doua portiuni unde poteca arata a fost discuita. Pentru a tasa pamantul, padurarii au mers zilnic cu masina. Cu tot acest efort, pamantul a ramas destul de afanat, iar participantii la concursul MTB au apreciat in mod deosebit aceasta bucata de traseu.

Atentie la tantari: este indicat sa va protejati impotriva tntarilor si a altor insecte. Daca uitati Autanul veti gasi un spray la maa organizatorilor.

Incepand din acest an, masinile au devenit o sursa importanta de bani pentru Parcul Natural Comana. In aceste conditii rugam concurentii sa aiba grija la masini pe drumul forestier dintre start si Fantana cu Nuc (2 km).

Reclame

Despre Radu

http://radusavin.ro
Acest articol a fost publicat în Maraton, TabereCuSuflet, trasee. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.